Wat is Vasata?

VASATA het gezelligste volleybal toernooi voor Enschede en verre omgeving.

Het VASATA toernooi is er speciaal voor volleybal teams die naast een sportieve competitie ook houden van gezelligheid tussen en na de wedstrijden. Tussen september en juni worden op vrijdagavond de poule wedstrijden gehouden. Per team 5 avonden, je mag met je team ook 2 keer meedoen. Dat is dus 10 wedstrijd avonden per seizoen. Dit jaar spelen 48 teams mee en we kunnen volgend seizoen uitbreiden.

Als team kun je meedoen in een mix samenstelling of een dames samenstelling. Helaas is er op dit moment geen heren competitie ivm gebrek aan heren teams. Ieder team speelt in een poule van totaal 8 teams in 5 wedstrijdavonden een onderlinge competitie. Een wedstrijdavond bestaat uit 3 wedstrijden van 2 sets waarbij gespeeld wordt tot 25 punten.Elke speel avond wordt er binnen de poule een stand opgemaakt en de beste 2 teams uit de poule spelen tegen de beste 2 teams uit de andere poule een finale wedstrijd. Deze finalisten ontvangen na afloop het fel begeerde plankje krentenbrood.

Na de 5 wedstrijdavonden wordt de definitieve eindstand opgemaakt en worden uit de winnaars per poule de teams voor de finale avond gekozen.  

Voor, tussen en na de wedstrijden is de sportkantine open. Hier wordt ‘gezelligheid’ geschonken.

Waar moet je rekening mee houden als je mee wilt doen met een team

- kennis van de volleybal regels met hierop kleine aanpassingen speciaal voor de VASATA

- enkele teamleden moeten een wedstrijd kunnen fluiten en tellen.

- inschrijfgeld voor je team op tijd betalen

- zorgen voor gezellige sportiviteit op en naast het veld

- je hoeft niet de beste te zijn, maar wel een leuk potje volleybal willen en kunnen spelen

In de maand mei kunnen teams zich via de website aanmelden. Dames en mix teams maar ook heren teams blijven welkom. Bij opgave van 8 heren teams kunnen we een heren competitie opzetten.

Sponsoren