Brief Vasata september

September 17, 2020

Beste Vasata spelers,

We staan echt op het punt om onze Vasata toernooi avonden te beginnen.

Heerlijk dat iedereen weer met de bal het veld op kan maar voordat het zo ver is willen we jullie nog wel meenemen in de Corona maatregelen die voor ons allemaal gelden. Lees alsjeblieft deze brief goed door, het zit boordevol belangrijke informatie.

Woensdag 26 augustus konden we jullie melden dat het toernooi door kon gaan en dat Sportaal (gemeente Enschede) goedkeuring had gegeven. Echter vrijdag middag 28 augustus kregen we telefoon dat Sportaal intern overleg heeft gehad en dat is besloten dat er maximaal 80 personen in het gebouw tegelijk aanwezig mogen zijn.

Deze beperking heeft ons het hele weekend hoofdbrekens bezorgd, hoe kunnen we daaraan voldoen? Wij hebben onder normale omstandigheden ca 100-120 personen in het gebouw.

Vorige week maandag hadden wij, het Vasata bestuur, daarom een afspraak in de sporthal Deppenbroek om de situatie en de (on)mogelijkheden te bespreken. Bij deze bijeenkomst waren ook de mannen van de kantine aanwezig en zou Sportaal aanwezig zijn.

Na veel overleg hebben een voorstel ingediend bij Sportaal waarin we onze plannen presenteren om de avonden te kunnen spelen. Voor ons is het daarbij belangrijk geweest dat iedereen veilig mee kan doen, we voldoende sportief kunnen volleyballen, het gezelligheid aspect overeind blijft staan en de kantine inkomsten kan genereren. Ons voorstel is afgelopen vrijdag goedgekeurd.

We kunnen met een aanpassing in het wedstrijd schema voldoen aan de 80 personen eis en daarmee kunnen we het ook sportief en gezellig houden. Maar dat gaat niet zo maar, daar zijn wel enige  aanpassingen voor nodig.

We zetten het op een rij, allereerst de bijzonderheden in het gebouw.

- Alle RIVM regels gelden. Incl. de 1,5 meter afstand regel buiten de wedstrijd

- De kleedkamers zijn buiten gebruik, dus kom in sportkleding

- Douchen is niet toegestaan

- Er zijn verplichte loop richtingen, in- en uitgangen

- De kantine wordt uitgebreid met de entree hal

- De tribune is gesloten en verboden terrein

- Toeschouwers zijn niet toegestaan

- Maximaal 7 personen per team aanwezig in het gebouw

- Teams kunnen vaste tafels en/of banken in de zaal toegewezen krijgen

- Wedstrijd fluitjes zijn verboden, de Vasata knijpfluit kan gebruikt worden

- Wedstrijden spelen met de Vasata wedstrijd bal, inspelen met eigen team bal

- Wachten op je wedstrijd in de kantine, niet in de zaal

Om aan de 80 personen eis te kunnen voldoen moeten we het schema overhoop gooien. Dit gaan we daarom tot nader bericht tijdelijk wijzigen. Kijk goed in de bijlagen naar het nieuwe wedstrijd schema. De begintijd en eindtijd zijn ook verandert om alles passend te maken.

In het kort komt het hier op neer.

Normaal spelen 2 poules op één kant van de zaal en worden de wedstrijden om beurten gespeeld. Hierdoor had je 1 wedstrijd, 1 partij kantine tijd en dan weer een wedstrijd.  Nu verandert dit zodanig zodat er 1 poule tegelijk speelt. De avond wordt hierdoor in 2 delen gesplitst. Eerst een deel met ca 65 personen en daarna nog een keer.  

Een team speelt hierdoor onafgebroken de 3 wedstrijden achter elkaar. Ik hoor iedereen reageren: “Dat kunnen we nooit volhouden, veel te lang en te zwaar“

Daar zijn we het helemaal mee eens en daarom gaan we over tot wedstrijden van 2 sets tot 20 punten per wedstrijd. Na iedere wedstrijd 15 minuten kantine tijd en dan de volgende wedstrijd.

De finale partijen vervallen ivm gebrek aan tijd op een avond.

De eerste wedstrijd start om 18:30 uur  en om 21.00 uur start 2e ronde op dezelfde manier.              3 wedstrijden van ca. 30 minuten met tussendoor 15 minuten kantine tijd.  Zodra het kan gaan we terug naar het oude schema. Dit is echt een tijdelijk Corona schema.

Na de wedstrijden is er tijd om in de kantine na te borrelen en van de beroemde bitterballen te genieten. Tussen de wedstrijden is er een kwartier tijd voor een drankje.  De eerste wedstrijd spelers moeten wel om 21.00 uur het gebouw verlaten om te voorkomen dat er teveel aanwezigen zijn!

Voor jullie als Vasata team is de kantine een belangrijk onderdeel van de avond, zonder deze gezelligheid ……… Je moet er niet aan denken.   Dit willen we dan ook echt in stand houden.

De vrijwilligers van de kantine doen dit volkomen vrijwillig maar er moet wel omzet gedraaid worden om uit de kosten te komen en om de vereniging de Jugglers te ondersteunen met de opbrengsten. Want daar doen deze vrijwilligers het voor.  Wij rekenen dan ook op jullie bijdrage aan de kantine consumpties. We moeten er niet aan denken dat er geen kantine meer kan zijn.

Het is niet niks waar we nu mee te maken krijgen en waar we met zijn allen aan zullen moeten wennen. Wij doen ons uiterste best om jullie Vasata toernooi te organiseren. Hierbij vragen we zeker jullie medewerking en hebben we jullie hulp nodig.

Dit was een eerste stap in het delen van vele bijzonderheden. Voordat de eerste wedstrijd avond start, volgt gedetailleerde uitleg over de plaatselijke exacte regels en nog meer bijzonderheden.

Bereid je maar voor, we gaan echt weer beginnen. 😊

Met sportieve groet,

Jullie Vasata bestuur,

Esther, Menno, Norbert, Henri, Karin

Sponsoren